mummy, daddy love u so much sayang

Lilypie

Aliesya now is

Lilypie Second Birthday tickers

Story my journey of little girl...si kiut Alisha

Sunday, June 21, 2009

Alisha yang aktif

mummy hari ni, nak masukkan entry tentang ALisha yang semakin aktif sekarang nih...masa mummy amik gambar ALisha ni umur Alisha 4 bulan 19 hari...dah pandai pusing-pusingkan badan...tapi meniarap tak lagi pun...huhuhu...lambat kot atau normal???
Pantang kalau tukar diaper mesti nak angkat-angkat kaki...guling-guling...memandangkan Alisha ni demuks sikit mungkin berat cikit nak pusing...hehehe
Takpalah demuk cikit janji anak mummy ni sihat yer cayang...

Pencapaian Alisha sekarang
::4 month 21 days,

1. dah pandai nak pusing-pusingkan badan
2. tangan dah boleh pegang kaki
3. pandai pegang benda/toys yang ringan-ringan sajo...nak-nak kalau pegang puting
memang dia suka, lepas tu nangis sendiri coz puting dah takda dalam
mulut...Alisha..Alisha...
4. pandai borak-borak...lebih-lebih lagi ngan daddy
5. yang best sekarang ni...kalau mummy nanyi Alisha akan terdiam seketika ...habis
mummy nanyi jew alisha leh lak nyani balik...hahaha ...(sory takda video Alisha
nyanyi lah...tak sempat nak record..hehehe)
6. dah pandai ngamuk kalau tak nak sesuatu benda tu..protes lah tu...yelah before
this Alisha tidur dalam buai...ada satu hari tu kalau masuk dalam buai je Alisha
mesti nangis tak ingat..ingatkan kenapa..tapi bila mummy turunkan dia tidur
sebelah daddy terus senyap...sabo jelah
7. Alisha ni dah pandai kenal orang dah... yelah kalau orang lain amik mesti nangis
kejap... lepas tu ok balik...hope Alisha ni friendly lah yer

to Alisha ... mummy so excited to see your achievement...lagi excited nanti kalau Alisha dah leh sebut mummy ...daddy....



Alisha yang tengah pusing...go Alisha

Angkat kaki sambil mengeliat...camno tu??

Angkat kaki sambil pose gitu...

Ha ...yang ni angkat kaki siap silang kaki lagi...macam bos besar pulak....hehehe

6 comments:

Mommy Lyna said...

Dear mummy alisha,

Please join us @sarakids ok?masanya nak kenal2 :) ajak la kawan2 ye.

MiszMama@Haslinda said...

hye mummy.. salam kenal. tomeinya alisya..bleh geng dengan dekna.

me n de alisha said...

Mommy Lyna : memang nak pergi but my hubby is outstation..frust sangat...yelah I tak biasa bawa Alisha sorang-sorang...al maklumlah first baby kekok lagi...I takda maid...huhuhu...

me n de alisha said...

MiszMama@Haslinda : salam kenal jugak...dekna pun tomei...muda alisya sebulan je kan...

Lovely Mommy... said...

hello mommy alisha...

wa... baby u dah 4 bulan ek? u baru start blogging ker? good la kan? since u takder chatting box tu so kita bebual kat sini jerk lah? ehhehhe...

u fulltime mom ker? well... i am... but my baby now dah besar; 1 year 9 months and still growing eheheh... nice blog u have...

nanti i link u in my personal blog ek..

me n de alisha said...

hai lovely mummy...aha I baru nak start blogging...banyak benda tak tahu lagi...hehehe

I not full time mother, I bekerja hehehe
Thank You coz sudi jenguk my blog...anyway salam kenal...

Blog Widget by LinkWithin