mummy, daddy love u so much sayang

Lilypie

Aliesya now is

Lilypie Second Birthday tickers

Story my journey of little girl...si kiut Alisha

Sunday, September 27, 2009

ALISHA DAH PANDAI....???

Sekarang ni Alisha dah nak masuk 8 bulan... lagi dua hari lagi... si kecik ni pun so far semakin pandai membebel, mungkin untuk permulaan Alisha nak pandai cakap... tapi yang kelakarnya Alisha suka sangat sangat sebut ba-ba-ba-ba-ba... sangat kiut... so far suka sangat tengok development Alisha, excited sangat bila dia dapat buat sesuatu yang lain. Tapi daddy Alisha ni yang tension coz, Alisha dok sebut ba-ba-ba-ba-ba not di-di-di /da-di...hihihihi....kalau Alisha dok membebel ba-ba-ba-ba-ba... mulalah daddy tegur... no Alisha, not ba ba ba say di di di di ... oh sungguh excited tul daddy Alisha ni...
Satu lagi habit alisha yang kami perasan ialah suka sangat buat sepit ketam... jari tu tak leh nak duduk diam mesin nak silang-silang kan.Anyway achievement yang lain tu untuk baby yang going to 8 month so far Alisha dah achieve...dan paling penting Alisha sihat dah semakin bam-bam :)

8 Months Old
MASTERED SKILLS
- most 8 months old babies can:
• Sit unsupported with her legs out in front of her and can lean forwards and sideways without toppling over
• Say 'mama' and 'da-da' but may not know what the words mean.

EMERGING SKILLS
- may be able to:
• Stand holding on to someone or something
• Bottom shuffle
• Start crawling
• Point to things that she wants with her index finger.

ADVANCED SKILLS
- a few babies can:
• Cruise around furniture while holding on
• Pull up to a standing position from sitting
• Pick up a small object with the pincer-grip using thumb and first or second finger.

http://www.annabelkarmel.com

2 comments:

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

congratulations dear!mesti dah merangkak f1 n bertatih kan.

me n de alisha said...

u r welcome... anyway memang tak larat nak kejar mengejar :)

Blog Widget by LinkWithin