mummy, daddy love u so much sayang

Lilypie

Aliesya now is

Lilypie Second Birthday tickers

Story my journey of little girl...si kiut Alisha

Saturday, August 8, 2009

masa untuk mamam- PART 1

Memandangkan Alisha sekarang dah 6 bulan,
so memang berkobar-kobar mummy bagi Alisha mamam.
Tapi mummy bagi nestum jer dulu tak mo start dengan nasi, sebab Alisha ni bam-bam sikit. Yelah nak jaga sikit pemakanan nyer, tak nak Alisha jadi obesiti.
Sekarang ni pun berat Alisha dah 8.01kg...huhuhu.
Tapi nenek Alisha suruh bagi nasi(bubur) sebab nanti bila Alisha dah lasak mungkin berat badan nyer akan turun...ish betul kew??
Anyway janji Alisha sihat dan membesar dengan baik.
Sebenar mummy suka tengok Alisha mamam, ish dia berminat sangat...

masa ni Alisha 5 bulan lebih, asal nampak mummy n daddy mamam jer mesti terliur so bagi lah sekeping roti, saja nak tengok Alisha berminat atau tidak??
-
-
-
-
Last-last roti bukan masuk mulut habis di ramas-ramas nyer....
so tak nak amalkan pembaziran terpaksalah mummy telan roti yang telah diramas oleh Alisha tadi, ish tragis pulak bunyi nyer.

p/s tengok tu lengan Alisha yang bam-bam tu.




5 comments:

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

hi babe,u kena bg dia makan nasi bubur jugak.my bam bam masa umur 6bulan 12kg tau.bila dia lasak dia akan merundum.now my baby maintain 12kg balik setelah turun dr 16kg.8kg bukan obesiti.obes kalo baby 20kg below 1year.so dont worry.hey my son can walk d at 9months!hehehe

me n de alisha said...

mommy stephanie : o ye ker, tulah I takut cikit coz my family side sume bam-bam... anyway thanks for ur advise.. ish cepat nyer Rayyan leh jalan...smart boy

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

thx...bg i i suka tgk budak bam2 below 2...tp kalo dah abv 2 i suka dia besar chubby...i taknak nnti dia gemok time skola,org buli...hehehe

me n de alisha said...

aha betul jugak...kecian masa g sekolah kena ejek kan ??

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

yelah...kalo gemuk shape muka badan tah kemana...kite insya allah nk yg mcm sharp features,body mcm gitar hehehe.specialy girl..kalo boys feature beckham ke tbentuk shape muka and body tough haha

Blog Widget by LinkWithin