mummy, daddy love u so much sayang

Lilypie

Aliesya now is

Lilypie Second Birthday tickers

Story my journey of little girl...si kiut Alisha

Tuesday, July 7, 2009

CD POCOYO

Semalam mummy g jalan-jalan ngan daddy, Alisha ...mummy kuar memang nak cari CD tuk Alisha...yelah nak bagi Alisha nengok...last-last mummy singgah satu kedai ni kat Tropicana Mall, mummy belek-belek tengok ada satu CD ni nama dia POCOYO ...balik rumah mummy terus buka...wah syok lah carton ni...
kawan mummy kata cartoon ni ada kat Astro...huhuhu tak sempat mummy nak bagi Alisha nengok...senang beli CD jer kan??
Bukan Alisha jer suka nengok mummy dia pun suka gak ...hahaha


So funny character and kiut sangat, dia ada 5 orang icon yang kiut-kiut terdiri dari POCOYO, ELYY,PATO,LOULA and SLEEPY BIRD
So best pasal CD ni sambil kita tengok leh belajar sekali, good untuk baby coz the karekter so colourfull sangat dan bahasa yang digunakan sangat jelas...
*picture taken form http://www.pocoyo.com/

4 comments:

Watie Aziz said...

yang,i dah reply ur komen pasal Free class trial tuh...actually i ada suggestkan mender yg sama pada entry mana satu i dah lupa...hahahaha..

boleh2 no hal ..u tgk my komen tuh yer ..:)

BTW kan, i syik panggil u mummy Alisha jer ..tak tahu nama sebenar lah ..ahahhaa...bgtau i yang ..nama u ..ehhehe

satu lagi..pocoyo mmg kiut sangat ..i pun layan gak kat astro..tapi most of the time tgk DVD Q jer ..hehehe...

Lovely Mommy... said...

beb, mmg la pocoyo nih 1st cartoon for diya, sampai la cara pocoyo joget tu jadik ikutan diya but i never realized it untill one day she dance masa pocoyo punyer intro song! lar dia ikut benda tu rupanyer eheheh... yeah mmg cute and da ENGLISH is good for kids.

anyways diya dah besar sikti so she prefers more faster cartoons like dibo da gift dragon and yes mmg ader kat astro jimat sikit i tak yah beli DVD dia ehehehhe...

me n de alisha said...

watie : o ye kerr u ada suggest mende yang sama ...tapi I tak tengok kot komen tu...anyway thanks yer...my name?? boleh-boleh nanti I bagi tau yer...saja jer nak suspend..
aha Pocoyo memang cool...nak tgk kat Astro asyik terlepas jew, senang beli CD kan :)

me n de alisha said...

Lovely mummy : Aha memang kiut sangat kalau tgk ELYY gedik-gedik kan...bukan Alisha jew suka mummy dia pun suka gak ...hahaha

Blog Widget by LinkWithin