mummy, daddy love u so much sayang

Lilypie

Aliesya now is

Lilypie Second Birthday tickers

Story my journey of little girl...si kiut Alisha

Thursday, July 9, 2009

MY FIRST AWARD



hehehe sukanyer kita dapat award lah...nak tahu siapa yang bagi?? siapa lagi kalau tak ibu yang berkaliber si watie a.k.a mummy Qarissa...
Anyway thanks watie coz bagi kita arward nih yer...

1. Copy badge untuk diletakkan diblog anda - (done)

2. Link @ ceritakan siapa yang memberi award ini – seperti di terangkan kat atas si watie a.ka. mummy Qarissa yang bagi

3. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini:
Mummy sebelum ni memang suka baca blog watie coz dia suka sangat celoteh pasal anak dia yang comey si Qarissa tu...so mummy sebelum ni memang silent reader lah...yelah kita ni pemalu cikit...hehehe
so melalui blog nilah mummy nak wujudkan satu blog tuk Alisha, yelah mummy tak geti pun berblog-blog ni..asyik baca blog orang jew...lagi pun mummy tak da masa nak tulis blog, ni pun curi-curi masa keje ni...hehehe

So 5 fakta yang menarik tentang pemberi award ni, mummy rasa lah kan setelah di pikir-pikir...yelah tak pernah nengok lagi owang yer kan secara live lagik ni...so mummy imagine saja lah melalui pembacaan mummy kat blog watie tu mummy rasa watie seorang yang ...jeng-jeng ....
1. PERAMAH (tengok lah entry watie tu kalau penerangan memang berjela-jelakan??)
2. SUKA MENYANYI KOT (yelah kalau main ngan Qarissa mesti ada lagu yang watie nyanyi,suara not bad...hehehe)
3. WANGI KOT (sebab watie jual minyak wangi...hehehe)
4. PEMURAH (yelah apa yang watie buat ngan Qarissa and everything yang watie praktikkan dengan Qarissa dapat di sharekan oleh sume owang yang jenguk blog dia)
5. Becok sikit kot...hehehe

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta diri ....
1. Seorang yang agak pemalu (malu-malu kucing jew...bila dah jumpa baru tau havoc ke tidak aku nih)
2. Kekawan selalu kata yang aku ni muka innocent habis...tapi kalau dah jumpa mak oi perangai cam jantan...yelah dalam family aku jew sowang ank pompuan...asyik kena buli ngan abang ngan adik lelaki jew mana tak nyer...
3. Suka bertanya... laki aku ni memang dah fed-up ngan perangai aku yang satu ni...yelah dia kata aku cam polis pencen...huhuhu
5. Agak panas baran...tapi itu dulu sekarang tidak lagi...yelah sejak I jumpa my husband dia yang banyak guide I tau...
6. Agak kiut lah muka aku ni...tengok anak ar...hahaha(masuk bakul angkat sendiri)
7. Suka g jalan-jalan...kalau cuti memang akan keluar...tak kisah g mana...shopping complex pun jadik(window shopping jew)
8. Suka menjahit...ha suka jahit langsir...tapi sekarang ni minat ni terkubur sebab sibuk ngan Alisha...yelah mummy baru nak buka mesin jahit dia dah nangis...huwaaa
9. Suka masak dan makan...tu yang badan bam bam tu...huhuhu
10. Suka tengok American Next Top Model...sebab verangan dah jadik model katanya...model peti ais kot..huhuhu

So nak tempek gak arward lain yang watie bagik kat keliling blog ni lah...hehehe (giler award dibuat nyer...)

8 comments:

Watie Aziz said...

hahahha...kelakar lah u nih Mummy Alisha .. :) nak i panggil nama sendiri atau nama Mummy Alisha ..since i dah tau nama u kan..? Pdanlah nak sorok..memang sedap nama u ...very the unique ..heehe..

ha ..i dah lama perasan tau..mana gambar u ..i tak jumpa pun dalam nih ..gambar Alisha yg tomei nih adalah ..ehhehehe..awat tak tempek ..tekmpek ah sekali yang ..i nak tgk..hhhhhehe..ker nak tunggu i bg award yg kena truk gambar sendiri as syarat wajib? hahahaha.. tuh nanti i kena reka awrd cam tuh ..hahahaa....

anyway ..tq so much yang ..tempek award ni dalam ur blog ..really appreciate it ..ehhee

me n de alisha said...

hahaha...pecah tembelang mak noks...nama mak memang vogue gitew, tu yang mak takut tu...hahaha...memang mak tak tempek lagik muka mak kat sini...sajer jew nak suspend hahaha...boleh lak sorok-sorok yer ...alah watie u panggil I As jew...kalau nak panggil Aswad leh gak...tapi orang ingat I ni jantan lak...u tahu tak ada my friend siap gaduh ngan laki diorang sebab sms I selalu sebab my friend letak nama Aswad kat situ(ha siap tanya awak ni selalu sms jantan mana lak ni)last-last tengok pompuan...hahaha...most of my friend panggil I Aswad...hahaha ..mak announce lagik sekali nama mak yer.. ASWAD ASTHMARA BINTI ZAINON, sume adik beradik pun ada Asthmara tau kat belakang... Alisha pun ada gak... nama penuh Alisha kan DANIA ALISHA ASTHMARA... itu lah kesah nyer...

Lovely Mommy... said...

ha watie, maner award aku? muahahahah... ha, kalau nak tau meh saya kompem kan pasal pemberi award ni mmg la 90% betul muahahaha... dia mmg peramah, suka menyanyi, banyak cakap, laju kalau bercakap... pasal wangi tu? ahahaha kena tanyer saiful la kot muahahaha eheheh... jgn marah beb.. yer la sue kenal watie sejak kecik lagi kitaorg dr darjah satu sama sekolah n kelas mostly la kan eheheh...

Qarissa's Parents said...

hahahah..kelakar u ni lah As, jumpa nanti tak tau camner ..waakaka.. aah, nama u unik, nak nak Aswad tuh kan glamer kat AF dulu, mesti lah laki2 org tuh ingat bini dia borak ngan lelaki..hahaha..

asthmara tuh pun unik sgt ..selalu asmara jer ... my friend ada nama Lia Asmara, heheh..

oo..kira nama anak u lebih kurang anak i yerk ..ada nama family , cam Qarissa ada nama Rizal kat belakang, hehehe

Qarissa's Parents said...

sue, wakakaka....wei, malu haku ahh ..ko tukang confirm plak yerk..hahaha... tq beb ..isk..aku wangi ah ..tak caya meh cium ketiak aku..wkakakaa..

eh, amik ah award tuh beb ..aku bg semua lah .hehehe..

me n de alisha said...

Lovely mummy : wah teror gak kita teka si watie ni camno...tapi bab bau tu tak laratlah nak cium ketiak watie tu wakaka...
Ohh ok best nyer ...sue kenal watie dari dulu sampai sekarang ni yer, so kalau jumpa tu leh lah cerita kisah dulu-dulu yer...

me n de alisha said...

watie : mmuahaha kita memang kelakar sikit lepas tu memang suka gelak...tengok pipi lah..(eh camne nak tengok,gambar tak tempek lagi, nanti kita tempek gambar yer)
Aha kira Asthmara tu nama family kitaorang lah..so far Alisha first cucu...nanti kalau abang kita dah ada anak wajib kena letak Asthmara...hehehe
Nama Qarissa pun unik...siap ada rizal lagi...
Anyway thanks korang yang suka mengomen blog kita yang tak seberapa ni yer...

me n de alisha said...

aha amik arward tu...jangan malu-malu yer sue...

Blog Widget by LinkWithin